Restoran Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed (bawah pokok) (KLCC), Kuala Lumpur

Restoran Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed (bawah pokok) (KLCC), Kuala Lumpur
Restoran Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed (bawah pokok) (KLCC), Kuala Lumpur

Restoran Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed (bawah pokok) (KLCC), Kuala Lumpur
Restoran Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed (bawah pokok) (KLCC), Kuala Lumpur
Mesti korang pelik kan??πŸ˜…..Sebenarnya ni restoran Sup Haji Abu or restoran Nasi Kandar Jamal Mohamed?....haaaaa...sebenarnya dua-dua tu adalah merujuk kepada restoran yang sama❗❗❗...Restoran ni beralamat di Lot G Floor, De King Boutique KLCC, No 160, Jln Ampang, Kuala Lumpur City Centre, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur...Berkembar dengan De King Boutique Hotel KLCC....
De King Boutique Hotel KLCC
De King Boutique Hotel KLCC
Dari restoran ni, tak jauh pun jalan kaki ke menara berkembar KLCC. Di sini menu sup memang padu. Ada pelbagai jenis sup. Antaranya adalah sup ayam, sup ayam kampung, sup kambing, sup kambing, sup daging, sup perut, sup burung puyuh, sup lidah kambing, sup lidah lembu, sup ekor, sup tulang, sup kosong, sup tambah, sup urat, sup international, sup campur special dan sup campur pilihan... Aku cuba la nak makan sup perut...nak review semua sup tak boleh la..bajet tak cukup..kalau tokey bagi free boleh nak nak try semua sekali sup tuπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Daripada menu sup perut yang aku makan tu, dapat aku buat kesimpulan, sup Abu ni memang padu..kemudian cicah dengan roti bengali menanbahkan kesyahduan sup tuπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

sejarah Sup Haji Abu, korang baca la sendiri kat sini
sejarah Sup Haji Abu, korang baca la sendiri kat sini😁😁😁

stesen Sup Haji Abu
stesen Sup Haji Abu

ni la sup perut yang aku makan bersama roti bengali
ni la sup perut yang aku makan bersama roti bengaliπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜
Selain Sup haji Abu ni, Korang boleh juga nak makan nasi kandar Jamal Mohamed ni..Jenama Nasi Kandar Jamal Mohamed ni memang famous kat Penang terutamanya bila diorang buka gerai bawah pokok ketapang...Aku pernah makan kat sini..boleh tengok dalam posting aku yang lepas...
boleh makan nasi kandar di sini
boleh makan nasi kandar di sini
Korang juga boleh makan roti canai dan juga makanan goreng-goreng. Aku order gak la mee goreng, megi goreng, roti canai dan juga nasi lemak...Menu-menu lain, korang boleh tengok dalam gambar di bawah ni....
nasi lemak
nasi lemak

menu air
menu air

menu makanan
menu makanan

mee goreng
mee goreng

megi goreng telur mata
megi goreng telur mata

roti canai (bawang)
roti canai (bawang)

roti bom
roti bom
Kalau ke Kuala Lumpur, tengah jalan-jalan di KLCC, boleh la datang makan di sini, dari KLCC tak jauh pun..jalan kaki jer...aku pun jalan kaki jer ke KLCC...
Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed
Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed
GPS koordinat dan google map Sup Haji Abu & Nasi Kandar Jamal Mohamed ni boleh rujuk seperti di bawah.

GPS koordinat: 3.1596929130874902, 101.71481633031635

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...