Teringin nak makan daging wagyu, dapat makan wagyu skewer depan Lot 10 Bukit Bintang pun dah nikmat!

 

Lot 10, Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Lot 10, Bukit Bintang, Kuala Lumpur

kiosk yang jual wagyu skewer
kiosk yang jual wagyu skewer
Lama dah teringin nak makan daging wagyu, tapi jenis daging menang mahal la...daging premium yang rakyat marhein macam aku ni telan air liur je la bila tengok daging wagyu ni...Tapi bila jalan-jalan dekat Bukit Bintang ni, betul-betul depan pintu masuk Lot 10, ada kiosk yang jual wagyu ni dalam bentuk wagyu skewer. Yang penting ada sijil sembelihan halal...maklum la daging ni asal Jepun.
sijil sembelihan halal
sijil sembelihan halal

poster berkenaan wagyu skewer ni
poster berkenaan wagyu skewer ni
Kalau nak beli ni, mula-mula sekali korang kena bayar dulu..kalau nak satu, harga Rm16...kalau beli 2 harga RM30...so, aku beli 2...bayar di sweet potato factory, sebelah je dengan kiosk wagyu tu...
Bayar dulu disini
Bayar dulu disini
Lepas dah bayar, akan dapat no giliran...korang tunggu jer depan kiosk tu...nanti bila no korang dipanggil, terus gi ambil wagyu skewer korang tu...
ni la 2 ketul wagyu skewer yang aku beli
ni la 2 ketul wagyu skewer yang aku beli

wagyu skewer sedang di masak
wagyu skewer sedang di masak
Memang padu la daging wagyu ni...Daging wagyu yang diorang guna ni jenis A5 premium wagyu. Ni kira first la aku makan daging wagyu ni...Lepas ni kalau nak makan lagi kena kumpul duit laπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†... Sebagai panduan korang nak cari wagyu skewer ni, aku sertakan GPS koordinat dah google map seperti di bawah.

GPS koordinat: 3.1469269090333696, 101.71185510106001


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...