"Cafe Takdak Nama" tu nama cafe tu ler...di Sungai Petani

 

Cafe Takdak Nama
Cafe Takdak Nama
Pak Abu sedang mengajak anaknya untuk makan di salah sebuah cafe di Sungai Petani...tapi Pak Abu tak ingat nama cafe tu...maka situasi perbualan Pak Abu dengan anaknya adalah seperti berikut,

Pak Abu: Angah, jom teman ayah makan di cafe apa nama...apa nama...apa nama...apa nama...

Angah: Ayah! dok apa nama..apa nama...teringat kat tokdet ka????

Pak Abu:Ayah nak ajak hang pi makan kat cafe tu....tapi ayah tak ingat cafe tu nama apa.....

Angah: Cafe yang macam rare sikit kat Sungai Petani tu ka?

Pak Abu: Haaa laaa....cafe yang tu la....yang kita dok selalu makan tu...

Angah: Oooooo....tu cafe takdak nama......

Ayah: Hang jangan dok buat pasai Angah...kenapa plak cafe tu takdak nama??????

Angah: Ayaaahhh...cafe tu memang Cafe Takdak Nama....

Ayah: Hang jangan main-main la Angah %$&*#@@@@@😑😑😑😑😑...

Haaa...camtu la perbualan Ayah dengan anak...Akhirnya ayah bengang sebab ingat anak dia tengah nak main-mainkan diaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚...Sebenarnya Cafe Takdak Nama ni memang wujud dan terletak di alamat no 3, Jalan Perdana Heights 1/2, Bandar Amanjaya, 08000 Sungai Petani, Kedah...

ini side sebelah kiri Cafe Takdak Nama
ini side sebelah kiri Cafe Takdak Nama

side sebelah kanan, ada meja makan double layer
side sebelah kanan, ada meja makan double layer
Cafe Taknak Nama ni memang rare la deco dalaman diorang...apa taknya...boleh pulak ada double layer meja macam dalam gambar di atas niπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜…...Tapi meja atas tu boleh duduk 2 orang saja la daripada pemerhatian aku ni....

Menu makanan di sini adalah berkonsepkan western style....ada banyak menu menarik yang patut korang cuba...Senarai menu-menu adalah seperti di bawah ni....

menu Cafe Takdak Nama
menu Cafe Takdak Nama

menu Cafe Takdak Nama
menu Cafe Takdak Nama

menu Cafe Takdak Nama
menu Cafe Takdak Nama

menu Cafe Takdak Nama
menu Cafe Takdak Nama

menu Cafe Takdak Nama
menu Cafe Takdak Nama
Dari pada menu-menu tu, aku pilih untuk makan Mix Grill dan juga chicken chop... Dalam mix grill tu, ada lamb grill, chicken chop, fries, spaghetti cabonara, garlic bread, mushroom soup....Padu gak laπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
air limau asam boi dan air limau ais
air limau asam boi dan air limau ais

mix grill
mix grill

chicken chop
chicken chop

garlic bread
garlic bread
Sedap gak la menu yang aku makan ni...kipidap!!!...Korang boleh la nak cuba makan di Cafe Takdak Nama ni...

Disertakan GPS koordinat dan google map seperti di bawah:

GPS koordinat: 5°40'23.9"N 100°30'25.7"E atau 5.673292, 100.507124

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...