Restoran Brader's Cafe - 'Chicken Chop Terbesaq di Bertam', Bertam Kepala Batas

Restoran Brader's Cafe - 'Chicken Chop Terbesaq di Bertam'
Restoran Brader's Cafe - 'Chicken Chop Terbesaq di Bertam'
Tagline ' Chicken Chop Terbesaq' dekat billboard yang sebesar-besar alam di atas restoran Brader's Cafe ni, memanggil-manggil aku untuk masuk ke dalam restoran dan merasai sendiri kebesaqan chicken chop yang di war-warkan tu😁😁😁...

Sebelum Brader's Cafe ni wujud, restoran yang sebelum tu di tempat yang sama adalah restoran Nasi Arab Al-Haura...tapi dah tak beroperasi dan kemudian Brader's Cafe ni yang ambil alih lot kedai ni....

Restoran Brader's Cafe - 'Chicken Chop Terbesaq di Bertam'

meja makan dibahagian luar
meja makan dibahagian luar
Brader's Cafe ini terletak di Bertam Kepala Batas, Pulau Pinang. Walaupun seolah-olah macam di Brader's Cafe ini hanya ada chicken chop sahaja, namun sebenarnya ada banyak lagi menu lain yang ada di sini..
kaunter bayaran Brader's Cafe
kaunter bayaran Brader's Cafe
Menu-menu makanan di Brader's Cafe ni, korang boleh tengok dalam gambar-gambar menu seperti di bawah ni.
menu 1 Brader's Cafe
menu 1 Brader's Cafe

menu 2 Brader's Cafe
menu 2 Brader's Cafe

menu 3 Brader's Cafe
menu 3 Brader's Cafe

menu 4 Brader's Cafe
menu 4 Brader's Cafe
Dalam banyak-banyak menu tu, aku pilih untuk makan set putra yang mengandungi giant chicken chop, carbonara chicken grill, nugget tempura dan 2 green tea cup. Selain tu, aku order juga seafood aglio olio, carbonara beef pepperoni dan juga french fries.
french fries
 french fries

2 green tea cup dan 2 air mineral
2 green tea cup dan 2 air mineral

seafood aglio olio
seafood aglio olio

carbonara beef pepperoni
carbonara beef pepperoni

carbonara chicken grill
carbonara chicken grill

giant chicken chop
giant chicken chop

nugget tempura
nugget tempura
Makanan semuanya tip top...sedap-sedap belaka... Kepada yang nak mencuba makan di Brader Cafe ni, boleh la cari di Bertam Kepala Batas. Aku juga sertakan gps koordinat dan google map sebagai rujukan dan panduan korang.

GPS koordinat: 5.517588850123913, 100.44890851231672

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...