Cuaca panas ni, jom pekena cendol di Haji Chendul & Coconut Shake, Lebuh Acheh, George Town, Pulau Pinang

 

Haji Chendul & Coconut Shake
Haji Chendul & Coconut Shake

Haji Chendul & Coconut Shake
Haji Chendul & Coconut Shake
Restoran cendol ni kira rare la...ala-ala heritage...banyak barang-barang lama yang diorang display dalam restoran ni....Restoran Haji Chendul & Coconut Shake ni terletak di Lebuh Acheh, George Town, Pulau Pinang dan bersebelahan dengan masjid melayu lebuh acheh.
antara barangan antik yang dipamerkan
antara barangan antik yang dipamerkan
Di Haji Chendul & Coconut Shake ni menu utama tentunya cendol dan coconut shake...Yang ni wajib la korang order..tambah-tambah pulak minum waktu tengahari yang panas lit-lit, dapat basah tekak dengan benda-benda sejuk, memang shaduuu la beb...Tapi aku just order cendol jer, coconut tak order pun😁😁😁...Tapi order gak la rojak buah untuk kudap-kudapan..
cendul yang padu
cendul yang padu

2 mangkuk cendol
2 mangkuk cendol

rojak buah
rojak buah
Selain tu, ada juga menu-menu lain di sini..antaranya seperti dalam gambar menu dibawah.
menu Haji Chendul & Coconut Shake
menu Haji Chendul & Coconut Shake

menu Haji Chendul & Coconut Shake
menu Haji Chendul & Coconut Shake
Menu mee goreng, koay teow goreng pun ada di Haji Chendul & Coconut shake ni walaupun tak tersenarai dalam gambar menu kat atas tu.

Jadi boleh la korang datang sini santai-santai minum cendol lepas penat jalan-jalan dekat street art penang tu, then singgah solat di masjid acheh sebelah Haji Chendul & Coconut Shake ni...

GPS koordinat dan google map Haji Chendul & Coconut Shake seperti kat bawah ni.

GPS koordinat: 5.414591523747861, 100.33648535290808

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...