Makan malam western food di Rumah Kacha, George Town Pulau Pinang


Cafe Rumah Kacha
Cafe Rumah Kacha

dalaman Rumah Kacha
dalaman Rumah Kacha

bahagian tepi Rumah Kacha
bahagian tepi Rumah Kacha
Cafe Rumah Kacha ni terletak di Hin Bus Depot, Jalan Gurdwara, George Town, Pulau Pinang. Cafe Rumah Kacha ni menu-menunya berkonsepkan western food. Kalau dari jalan utama, tak nampak sangat la Rumah Kacha ni. Korang kena masuk dulu ke dalam kawasan tengah Hin Bus Stop ni, baru korang akan nampak Rumah Kacha.
Menu-menu yang terdapat di sini, korang boleh tengok dalam gambar kat bawah ni.
menu makanan dan minuman Rumah Kacha
menu makanan dan minuman Rumah Kacha
Boleh tahan gak la harga setiap menu tuπŸ˜…πŸ˜…...Sebab nak try sangat makan di sini, aku makan jer la kan...lagi pun dari review orang ramai, katanya makanan di sini sedap-sedap...
Di Rumah Kacha ni, aku try makan pasta masak lemak cili api with prawns, grilled lamb chops, dan grilled chicken....
ni air yang aku minum di Rumah Kacha
ni air yang aku minum di Rumah Kacha

pasta masak lemak cili api with prawns
pasta masak lemak cili api with prawns

grilled lamb chops
grilled lamb chops

grilled chicken
grilled chicken
Daripada menu-menu yang aku makan ni, ternyata betul la review yang aku tengok di media sosial yang cakap Rumah Kacha ni menu-menunya sedap-sedap....Rekomen untuk korang pulak try....tapi korang kena hadap susah nak dapat parking la di siniπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kalau korang nak cari cafe Rumah Kacha ni, aku sertakan GPS koordinat dan google map seperti di bawah.
GPS koordinat: 5°24'43.3"N 100°19'39.8"E atau 5.412014, 100.327728

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...