Sedap betul nasi ayam di restoran IPOH Hainan Chicken Rice, Ipoh Perak

 

IPOH Hainan Chicken Rice
 IPOH Hainan Chicken Rice

IPOH Hainan Chicken Rice
 IPOH Hainan Chicken Rice
Ni kali kedua aku datang ke restoran IPOH Hainan Chicken Rice. Kali pertama pada hujung 2018. Masa tu belum lagi ada isu covid ni. Boleh tengok posting aku yang lepas di DISINI. Kali ni datang kena ikut SOP la. kena ikut turn. Ramai orang nak makan di sini. Kena tunggu kat luar kalau dalam restoran full. Parking macam biasa, sama macam aku datang yang first dulu tu, agak mencabar sikit nak cari parking😩😩...

Dah dapat masuk, apa lagi.. terus la order. Nak senang, aku order set jer. Kalau korang nak order ala cart pun boleh. Ada 3-4 jenis set yang korang boleh pilih. Antaranya seperti dalam menu di bawah ni.

IPOH Hainan Chicken Rice - Menu Set (1)
IPOH Hainan Chicken Rice - Menu Set (1)

IPOH Hainan Chicken Rice - Menu Set (2)
IPOH Hainan Chicken Rice - Menu Set (2)
Aku pilih set B (4 pax). Tapi makan tiga orang jer😁😁....Lepas tu add on kerabu mangga dengan apa ntah satu lagi...aku lupa plak nama menu tu😅..
cream caremal puding
cream caremal puding

Set B + 2 lagi hidangan add on
Set B + 2 lagi hidangan add on

Set B + 2 lagi hidangan add on
Set B + 2 lagi hidangan add on
Semua sedap-sedap belaka. makan memang puas hati...macam nak pecah perut..semua nak makan😂...Rasa sedap sama macam yang first aku datang tu... nanti boleh repeat lagi kalau datang Ipoh.
air lemon tea satu jug
air lemon tea satu jug

roasted hainan chicken rice
roasted hainan chicken rice

kerabu mangga
kerabu mangga

Deep fried Tauhu with Oyster Sauce
Deep fried Tauhu with Oyster Sauce
Memang puas hati la makan nasi ayam ni. Kepada korang yang nak mencuba makan nasi ayam ni, boleh la datagn ke restoran IPOH Hainan Chicken Rice di Ipoh, Perak. Yang first time nak datang tu mungkin susah sikit nak cari restoran ni. Jadi aku sertakan di sini GPS koordinat dan google map sebagai rujukan korang.

GPS koordinat: 4°35'57.9"N 101°05'06.3"E atau 4.599425, 101.085081


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...