Jom makan Char Koay Teow Sungai Dua, Pulau Pinang

Kalau datang Penang, makanan yang selalu disebut-sebut selain nasi kandar, salah satunya char koay teow....antara tempat yang famous yang selalu orang cakap adalah char koay teow Sungai Dua...memang sedap char koay teow ni..sos tu yang menjadi rahsia sedap ke tak sedap char koay teow ni...Kalau tengok step nak goreng memang senang, tapi yang part sos tadi tu la yang diorang takan bagitau orang ramai....
Signboard Char Koay Teow Sungai Dua

Kisah Char Koay Teow Sungai Dua dalam Utusan Malaysia yang di"frame"kan


View dalam kedai
Datang datang sini senang je, kalau naik highway utara selatan, ambil exit Sungai Dua....kalau dari selatan, keluar exit tu, ambil kanan..ke depan sikit dalam 200m, akan nampak char koay teow ni sebelah kiri jalan....
char koay teow

3 pinggan char koay teow
Boleh guna GPS koordinat yang aku bagi ni kalau nak ke sini.....
5°26'47.5"N 100°25'16.1"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...