Makan malam di restoran RIVER SIDE Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Aku datang Batu Ferringhi ni saja jalan-jalan dengan famili. Kami duduk kat Hotel Bayview...Duduk hotel ni, mana boleh nak makan malam kat hotel ni..bukan hotel tak bagi, tapi aku la kopak nanti hahahahaha....So, nak makan kena keluar la cari makan...kebetulan kat depan Bayview ni, banyak kedai makan...jalan kaki je, tak payah susah-susah cari parking...Dalam banyak-banyak kedai makan kat situ, aku pilih restoran river side sebab aku rasa yakin dengan status kehalalan dia....biasala kan, tempat mat salleh selalu lepak..kena check betul-betul dulu sebelum nak terjah...
Pandangan depan restoran river side

ni yang kat dalam
Masakan kat sini ala-ala thai sikit...menu cam biasa yang kedai makan thai yang lain-lain....tapi untuk hidangan aku malam ni, aku ambil yang biasa-biasa saja cam dalam gambar kat bawah ni....

nasi goreng kampung telur mata

koay teow goreng telur mata

daging masak halia

tomyam
Itu la saja makan malam kami....lebih baik makan depan hotel daripada di dalam hotel...jimat...tapi poket korang tebal, ok je makan dalam hotel bayview tu....

5°27'59.1"N 100°14'31.0"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...