Keropok Mengabang Tapah, Kampung Pantai Merang, Setiu, Terengganu

Keropok Mengabang Tapah
Keropok Mengabang Tapah
Keropok Mengabang Tapah ni memang tempat tumpuan orang ramai untuk beli keropok lekor. Kedai ni terletak di Kampung Pantai Merang, Setiu Terengganu. kalau wrong timing, kena beratur panjang la kalau nak beli keropok di sini. Jenis-jenis keropok dan harga setiap keropok, korang boleh tengok dalam gambar di bawah ni.
senarai jenis dan harga keropok
senarai jenis dan harga keropok
Perjalanan aku nak balik masih jauh..lagipun aku nak singgah bermalam dulu di Kota Bharu. Jadi aku decide untuk tak beli la keropok lekor yang tak masak lagi...takut rosak tengah jalan, tak sempat nak bawa balik rumah. Aku just beli keropok goreng tanpa rebus je untuk makan kudap-kudapan dalam kereta. Memang betul sedap arrrrπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
keropok goreng
keropok goreng
GPS koordinat Keropok Mengabang Tapah: 5°31'45.1"N 102°57'27.2"E atau 5.529196, 102.957559




 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...