Restoran Nasi Arab Tazaa di Seberang Jaya, Pulau Pinang

 

Restoran Tazaa - makanan arab
Restoran Tazaa - makanan arab
Restoran Tazaa ni adalah restoran makanan arab yang terletak di Seberang Jaya, Pulau Pinang yang bersebelahan dengan The Blanket Hotel. Peminat makanan arab boleh la kalau nak cuba makan di sini. Restoran ni pun agak eklusif, deko dalaman pun berkonsepkan arab.
dalaman restoran tazaa
dalaman restoran tazaa

ramai gak orang yang datang makan di sini
ramai gak orang yang datang makan di sini
Cara nak order pun unik. Setiap meja akan ada QR code. Korang kena scan QR code tu untuk nak tengok menu, kemudian pilih terus menu apa yang korang nak. Nanti order korang akan terus masuk dalam sistem diorang. Lepas tu tunggu je makanan korang sampai ke meja korang.
bila dah scan QR code, akan keluar menu macam ni
bila dah scan QR code, akan keluar menu macam ni
Ada banyak menu yang sempoi-sempoi, tapi harga agak mahal sikit la..sekali sekali boleh la nak makan sini๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Menu yang aku pilih adalah Tazaa Mix Grill, Chicken Mandy 1/2, Arabic Bread, Adeni Tea Pot dan mineral water. Mineral water ni kalau boleh bawa sendiri, sini mahal sikit๐Ÿ˜….... Semua menu yang aku order tu, memang padu! Sedap... Makan sampai buncit perut๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Adeni Tea Po
Adeni Tea Pot

Tazaa Mix Grill
Tazaa Mix Grill

Chicken Mandy 1/2
Chicken Mandy 1/2

Tazaa Mix Grill
Tazaa Mix Grill

Arabic Bread
Arabic Bread
Selesai makan, fuh! kenyang beb... recommended untuk korang datang. Boleh cari di Seberang Jaya, Pulau Pinang. GPS koordiant dan google map seprti di bawah.

GPS koordinat:  5.395256528826262, 100.40006190539813

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...