Makan nasi kandar pelita di Jalan Padang Lalang, Bukit Mertajam (BM)

Peminat-peminat nasi kandar, mai nak habaq kat hampa semua, ni diaaaaaa nasi kandar pelita Bukit Mertajam...sempoi taktau nak habaq lagu mana....Restoran nasi kandar pelita ni banyak cawangan, merata dok ada satu penang ni...depa ni sdn bhd...tapi makanan depa sempoi walaupun depa banyak cawangan....aku dok mai sini 2-3 dah, tapi tak berkesempatan nak post dalam blog ni...ni masa terluang dok ada, aku tulih pi la kat hampa kot-kot hampa nak baca....jangan dok meluat sudah la aku tulih loghat penang....
ni diaaa nasi kandar pelita Bukit Mertajam

Ni dia alamat nasi kandar pelita Bukit Mertajam
Mau kata dok saja-saja kat rumah tu, tup-tup terlintas kat hati hampa nak pekena nasi kandar, boleh la mai sini..yang dok area ni saja...mau kata hampa dah ada kat area tanjung/pulau, hampa better pi cari nasi kandar kat sana la...nak mau ada lagi sempoi nak habaq nasi kandaq...
Ni aku share kat hampa nasi kandaq yang aku pekena kat pelita BM ni.......
nasi kandar ikan kari + sayur kobis + kuah campur

Nasi kandar ayam masak hitam + sayur kentang + kuah campur

nasi kandar ayam goreng + kuah kari je

mai-mai pilih lauk nasi kandar
Ok la...bagi orang luaq yang tak besa dengan jalan Penang, mai aku tempek kat hampa gps koordinat dan google map...harap-harap hampa senang la nak cari Pelita BM ni....

5°21'54.6"N 100°26'30.9"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...