Dim Sum Valet di George Town, yang ni halal punya lol...

 

Dimsum Valet
Dimsum Valet
Peminat tegar dimsum, kalau datang ke Penang, boleh cari dimsum si Dimsum Valet di Lebuh Kwee, George Town. No worries pasai kehalalan sebab yang ni milik chinese muslim. Selain mengekalkan keaslian, faktor halal pun kena ambil kira bagi orang islan. Kalau non muslim, takde masalah la kan..
ruang dalam dimsum valet
ruang dalam dimsum valet
Selain beli tapow/takeaway, korang boleh juga makan dalam kedai ni. ada dua tingkat.. tapi takde la besar sangat. Lagi satu cabaran lorong ni, susah nak cari parking, jalan pun agak sempit.
antara dimsum yang diorang jual
antara dimsum yang diorang jual
Aku just beli makan dalam kereta jer. Rasanya memang sedap la... dah memang specialist diorang buat dimsum ni kan.
mini pau yang aku beli di dimsum valet
mini pau yang aku beli di dimsum valet

dimsum yang aku beli di Dimsum Valet
dimsum yang aku beli di Dimsum Valet
Kepada korang yang minat nak makan dimsum ni, boleh la cari Dimsum Valet di Goerge Town, Pulau Pinang. Aku sertakan GPS koordinat dan google map untuk rujukan korang.

GPS koordinat: 5.416894392413493, 100.33109522769422


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...