Singgah makan di Nasi Kandar Pokok Ketapang, George Town Pulau Pinang

Nasi Kandar Pokok Ketapang
Pulau Pinang ni kalau tak makan nasi kandar memang tak sah la. Nak makan nasi kandar sedap, kena datang Pulau Pinang. Nasi kandar kat negeri lain tak sesempoi di Pulau Pinang. Bersepah restoran nasi kandar di Pulau Pinang ni. Dah banyak dah aku review restoran nasi kandar dalam blog aku ni. Korang boleh search dalam blog ni. Kali ni aku singgah pulak di restoran Nasi Kandar Pokok Ketapang di George Town. Mungkin korang boleh juga masukkan dalam list nasi kandar yang akan korang cuba. 
antara lauk nasi kandar yang ada
Kat sini, nak makan goreng-goreng, capati pun ada...sebab anak aku nak makan megi goreng, ada diorang boleh buat...biasanya kalau restoran nasi kandar macam ni, diorang fokus kat nasi kandar je, tapi kat Nasi Kandar Pokok Ketapang ni ada. Nasi kandar ni, macam biasa la korang boleh pilih nasi putih or nasi briani. Ikut selera masing-masing.
nasi kandar ayam goreng + bendi rebus
Lokasi Nasi Kandar Pokok Ketapang di George Town Pulau Pinang. Kat George Town ni bersepah restoran nasi kandar yang famous. Tak jumpa yang Pokok Ketapang ni, boleh pergi tempat lain..hahahahahaha
Walaubagaimanapun, bagi tidak menghampakan korang, aku sediakan gps koordinat dan juga google map sebagai rujukan untuk korang nak cari Nasi Kandar Pokok Ketapang ni.
gps koordinat : 5°25'11.2"N 100°19'50.9"E

1 comment: