Jalan-jalan cuci mata di Arked Niaga Padang Besar, Perlis

Arked Niaga Padang Besar, Perlis memang menjadi tumpuan orang ramai. Sesiapa saja yang pergi ke Perlis, balik saja ke tempat masing-masing, pasti orang akan tanya pergi shopping kat Padang Besar tak? Nampak tak pengaruh Padang Besar ni...seolah-olah tempat wajib untuk singgah..Para wanita memang syok la datang sini....suami-suami kena layan je la hobi para isteri masing-masing..hihihihihi...Bentuk rupa paras bangunan Arked Niaga ni, korang boleh tengok macam kat sebelah ni...bangunan dua tingkat yang penuh dengan peniaga-peniaga yang kebanyakannya orang Thailand...Antara barangan yang diniagakan di Arked Niaga Padang Besar ni, semestinya pakaian yang cantik-cantik....tak cukup nak shopping, kat depan bangunan Arked Niaga ni pun ada banyak lagi kedai-kedai disepanjang laluan...kat luar tu ada jual barangan yang besar sikit macam karpet, toto dan banyak lagi lah.....Gambaran dalam bangunan Arked Niaga ni, korang boleh tengok gambar kat bawah ni.
Pandangan keadaan dalam Arked Niaga Padang Besar, Perlis

Pandangan kedua keadaan dalam Arked Niaga Padang Besar, Perlis
Dah penat berjalan cuci-cuci mata, tangan pun dah penuh dengan hasil peng'shopping'an, dah tentu perut pun dah lapar. Korang boleh makan dekat deretan gerai yang ada disebelah arked Niaga ni macam dalam posting aku 'makan tengahari di bazar Padang Besar, Perlis' atau pun korang boleh makan di kedai makanan restoran chempaka yang bertentangan dengan Arked Niaga ni tapi ke bawah sikit. Restoran chempaka ni menyediakan masakan ala thai...peniaga pun orang Thailand.
Restoran Chempaka, Padang Besar Perlis

menu yang aku order, nasi patprik, nasi goreng patrik, nasi goreng kampung dan megi goreng
Bagi yang first time yang nak datang ke Arked Niaga Padang Besar ni, aku sediakan google map dan gps koordinat kat korang sebagai rujukan. Tempat ni betul-betul dekat pintu sempadan Malaysia-Thailand dan nak masuk ke kawasan shopping ni, kena bayar parking..ada pondok tol parking mula-mula bila korang nak masuk...
gps koordinat : 6°39'39.2"N 100°19'27.9"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...