Menikmati Laksa Kuala Perlis di restoran Kak Su Laksa, Perlis

Kak Su Laksa Kuala Perlis
Selain Padang Besar destinasi popular yang wajib dilawati di Perlis, tidak lengkap kiranya pengunjung tidak merasai dan mencuba Laksa Kuala Perlis. Pastinya orang akan tanya dah cuba ke rasa laksa Kuala Perlis jika kita baru balik dari jalan-jalan di Perlis. Haaaa ni nak habaq mai Kak Su Laksa yang terletak di Kuala Perlis...memang kena dengan lokasi dan laksa. Kak Su Laksa ni kira famous la jugak. Ramai orang datang ke Kak Su Laksa ni untuk mencuba sendiri laksa Kuala Perlis. Kak Su Laksa ni juga pernah dikunjungi oleh Jalan-Jalan Cari Makan TV3. Banyak juga selebriti yang pernah datan ke sini yang boleh dilihat pada galeri gambar disatu sudut dalam Kak Su Laksa ni. Selain laksa sebagai menu utama, menu sampingan yang sedap jugak adalah keropok lekor dan pulut udang (orang utara cakap) or pulut panggang/bakar (belah-belah selatan cakap). Sebelum laksa sampai, boleh la order yang ni dulu....Kalau terlampau ramai orang, maybe lambat sikit la dapat makan laksa. 
suasana dalam restoran Kak Su Laksa

Pilihan TV3 Jalan-Jalan Cari Makan
Nasib aku baik sikit, bila aku sampai je, ada meja kosong...dengan pantas terus aku duduk untuk booked. Sebabnya kalau lambat, kena tunggu turn untuk meja kosong. Sebelum laksa sampai, ingat nak pekena pulut udang dan keropok lekor...tapi keropok lekor je ada, pulut udang dah habis.
Laksa Kuala Perlis

keropok lekor
Lokasi Kak Su Laksa ni secara spesifik, boleh la rujuk google map dan juga gps koordinat yang aku dah sediakan ni. Mesti mau datang, mesti mau cuba....nanti kena cari harumanis plak..hihihi
gps koordinat : 6°23'51.1"N 100°07'57.6"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...