Along Char Koay Teow Parit Buntar, Perak.

Along Char Koay Teow, Parit Buntar Perak
Along Char Koay Teow, Parit Buntar Perak
Along Char koay Teow ni terletak di Kampung Kedah, Parit Buntar Perak. Walaupun nama Kampung Kedah, bukan di Kedah ek... Along Char Koay Teow ni memang famous la di sini. Ramai yang datang ke sini untuk nak cuba makan Along Char Koay Teow nih. Sampai nak kena tunggu meja kosang dulu, baru boleh dapat duduk.
Sebenarnya di sini yang aku perati, macam food court la... bukan char koay teow saja yang di jual...ada juga kiosk-kiosk lain. Tapi biasanya orang datang nak cari char koay teow laaaa...
Along Char Koay Teow

Along Char Koay Teow
Rasanya sedap... kuah pun sedap. Aku siap hirup kuah char koay teow tu... Nak habaq sedap! Selain tu, sementara nak tunggu char koay teow siap, layan dulu otak-otak dengan nasi lemak.
otak -otak
Oklah.... kepada yang nak datang ke sini, cari Kampung Kedah di Parit Buntar, Perak. Gerai agak ke dalam sikit dari jalan besar. Jika masih tak jumpa, aku sertakan di sini gps koordinat dah google map sebagai rujukan dan panduan korang.
Gps koordinat : 5°06'53.1"N 100°28'51.9"E atau 5.114748, 100.481069

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...