Restoran mamak Al-Jaffar Simpang Empat Semanggol

 Restoran Mamak Al-Jaffar Simpang Empat Semanggol
Restoran Al-Jaffar ni satu-satunya restoran mamak yang ada di Simpang Empat Semanggol, Perak. Sebelum ni tidak pernah ada restoran mamak di kawasan kampung ni. Budak-budak kampung dah ada port untuk melepak malam-malam. Bukan saja budak-budak, orang tua pun ramai yang melepak. Tambahan pun restoran mamak Al-Jaffar ni ada layar TV besar. Hujung minggu mesti ramai orang layan game bola EPL. Masa season world cup lagi la meriah.
roti canai kuah banjir

Megi sup
Biasanya kalau nak melepak tu, diorang order yang light light je, macam roti canai or yang goreng-goreng. Teh tarik off course la selalu orang order, sinonim dengan kedai mamak teh tarik ni...
teh tarik
Restoran Al-Jaffar ni dekat deretan kedai Taman Seri Semanggol. Sebelah kedai mamak ni adalah kedai farmasi Semanggol. Dah sampai Simpang Empat semanggol, memang senang nak cari restoran Al-Jaffar, sebab takda dah restoran mamak lain kat sini...hahahahaha..

gps koordinat restoran mamak Al-Jaffar Simpang Empat Semanggol : 4°56'53.0"N 100°37'52.5"E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...