Jalan-jalan Padang Waremart, Padang Besar, Perlis

 Kaki shopping mesti suka kalau pergi ke Padang Besar, Perlis terutamanya kaum wanita. Majoritinya macam tu la.. Orang laki kebanyakkannya tak suka shopping, jadi mangsa kena bawa beg shopping ja..hihihi 

Aku pernah datang sekali dulu, masa tu di bangunan lama. Boleh rujuk posting aku berkenaan Aked Niaga Padang Besar. Sekarang ni dah pindah tak jauh pun dari situ. Bangunan lama macam nak buat bangunan baru. Tempat shopping baru ni adalah Padang Waremart. Semua peniaga dalam tu.

Padang Waremart - tempat shopping
Padang Waremart - tempat shopping

Macam biasa la dalam Padang Waremart tu, kebanyakkannya adalah barang-barang Siam. Dalam tu terbahagi kepada dua bahagiaan. Satu bahagian jual barangan kain baju serta pinggan mangkuk dan satu lagi jual barangan makanan kering. Kalau makanan, orang biasanya akan cari pes tomyam. Pes tomyam yang pure Thailand punya. Pasti sedap.
barangan kain baju, pinggan mangkuk
barangan kain baju, pinggan mangkuk

barangan makanan kering
barangan makanan kering
Kalau nak cari makanan yang basah atau korang nak makan masakan thai, boleh tengok di depan Padang Waremart ni. Banyak gerai yang korang boleh cuba. Aku pun nak try juga makan masakan thai kat sini. Dalam banyak-banyak gerai tu, aku pilih Restoran Istimewa No.9 sebab nampak yang ni cam kayang sikit..hahaha.. yang lain berniaga buka khemah, yang Restoran Istimewa No. 9 ni duduk dalam bangunan.
Restoran Istimewa No.9
Restoran Istimewa No.9

Dalam Restoran Istimewa No.9
Dalam Restoran Istimewa No.9

Perut pun dah lapar, jadi terus je la order, aku try nasi goreng paprik ayam dan nasi goreng daging merah. Ada banyak lagi menu yang padu. Boleh rujuk senarai menu seperti di bawah.
menu1 - Restoran Istimewa No.9
menu1 - Restoran Istimewa No.9

menu2 - Restoran Istimewa No.9
menu2 - Restoran Istimewa No.9

nasi goreng daging merah
nasi goreng daging merah

nasi goreng paprik ayam
nasi goreng paprik ayam
Dah habis makan, boleh la sambung shopping. Banyak lagi tempat yang tak round kat sebelah luar Padang Waremart ni.
sebelah luar Padang Waremart pun banyak lagi gerai yang ada
sebelah luar Padang Waremart pun banyak lagi gerai yang ada
Kepada yang nak datang ke shopping ke Padang Besar ni, aku sertakan untuk korang GPS koordinat dan google map sebagai panduan untuk ke sini.

GPS koordinat : 6°39'43.9"N 100°19'30.8"E atau 6.662189, 100.325209

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...