Makan masakan thai di restoran Idaman Aikae, Brinchang, Cameron Highlands

Malam yang penuh dengan dramatik. Dalam keadaan hujan lebat di Brinchang, aku pilih untuk jalan kaki sahaja dalam hujan lebat. Semata-mata nak cari restoran untuk makan malam kami sekeluarga. Boleh je nak naik kereta, tapi malas nak cari parking balik kalau dah keluar parking hotel. Full parking malam tu.
restoran Idaman Aikae, Brinchang
restoran Idaman Aikae, Brinchang

restoran Idaman Aikae, Brinchang
restoran Idaman Aikae, Brinchang









Jalan punya jalan, akhirnya terjumpa dengan restoran Idaman Aikae. Malas nak fikir panjang, terus terjah masuk ke dalam restoran Idaman Aikae. Masakan di sini style masakan ala thai secara set sahaja. Makanan yang goreng-goreng takde. Senarai menu seperti di bawah.

menu Idaman Aikae
menu Idaman Aikae
menu Idaman Aikae
menu Idaman Aikae














So, aku pilih set A yang ada tomyam campur, kailan ikan masin, daging kunyit, telor dadar dan sambal belacan. Talapia tiga rasa sebagai menu tambahan.
Talapia tiga rasa
Talapia tiga rasa
sambal belacan
sambal belacan
kailan ikan masin
kailan ikan masin
daging goreng kunyit
daging goreng kunyit

telur dadar
telur dadar
tomyam campur
tomyam campur

Sedap juga maakan di sini. Jika korang nak cuba boleh cari di Brinchang atau guna saja gps koordinat dan google map seperti di bawah.
GPS koordinat : 4°29'28.0"N 101°23'20.6"E atau 4.491100, 101.389056

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...