Restoran Nasi kandar Makbul, Bandar Sunway Seberang Jaya Pulau Pinang

Restoran Nasi kandar Makbul
Restoran Nasi kandar Makbul

Restoran Nasi kandar Makbul
Restoran Nasi kandar Makbul
Restoran Nasi Kandar Makbul ni terletak di Bandar Sunway Seberang Jaya, Pulau Pinang. Aku sebenarnya nak bersarapan je di sini..Masa aku datang ni baru jam 8 pagi. So, menu pun kebanyakan menu sarapan. Nasi kandar masih belum ada lagi masa aku sampai.

Restoran ni buka 24 jam. Dalam gambar kat atas tu korang rasa macam banyak parking kan..kan..kann... tapi gambar tu masih awal pagi sebab tu nampak macam banyak parking kosong. Tapi kalau korang datang tengahari sikit, parking adalah faktor utama kesukaran yang korang kena hadap๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚...

roti canai banjir
roti canai banjir

nasi lemak
nasi lemak
Sarapan pagi aku di Makbul ni, aku pilih nak makan roti canai banjir dengan nasik lemak...biasalah ni tipikal menu sarapan rakyat malaysia๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…...

Restoran makbul ni ada buku menu beb...jarang ada kedai mamak ada buku menu...kiranya restoran Makbul ni bukan sekadar nasi kandar je...banyak menu-menu lagi yang diorang sediakan.. Gambar kat bawah ni antara menu-menu yang aku sempat snap.

menu Makbul 1
menu Makbul 1

menu Makbul 2
menu Makbul 2

menu Makbul 3
menu Makbul 3
Kepada yang mencari lokasi restoran Makbul ni, cari je di Bandar Sunway Seberang Jaya. Kalau tak jumpa juga, boleh guna gps koordinat dan google map seperti di bawah.

GPS koordinat: 5°23'47.0"N 100°23'55.5"E atau 5.396399, 100.398740 

No comments:

Post a Comment